Foto: F64

Deputāts Aldis Gobzems ("KPV LV") vērsies Saeimas Drošības birojā saistībā ar noplūdušo audio failu, kurā deputāts neglaimojoši izteicies par savu kolēģi Artusu Kaimiņu ("KPV LV"), apliecināja Saeimas Preses dienestā.

Kā uzsver parlamenta Preses dienestā, "politiķu savstarpējā komunikācija nav Saeimas drošības biroja kompetences jautājums. Šajā situācijā, ievērojot politisko neitralitāti, Drošības birojs nevērtē politiķu rīcību un neiesaistās savstarpējo attiecību risināšanā."

Vienlaikus Saeimas Drošības birojs nekomentē Saeimā veicamās iekšējās drošības procedūras.

Vēstīts, ka decembrī Kaimiņam e-pastā atsūtīts kāds audiofails ar Gobzema privātu sarunu. No pārstāstiem noprotams, ka šajā sarunā Gobzems par Kaimiņu izteicies ļoti neglaimojoši, svētdien, 27. janvārī, ziņoja raidījums "LNT Ziņu TOP 10".

To, ka šādu sarunas ierakstu saņēmis, apstiprināja pats Kaimiņš. Savukārt Gobzems par šādu ierakstu uzzinājis brīdī, kad Kaimiņš to atskaņojis abu kopīgajiem kolēģiem – "KPV LV" Saeimas frakcijas deputātiem.

Gobzems ir pārliecināts, ka ieraksts veikts Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijā. JKP frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe gan norādīja, ka viņai par Gobzema sarunu ierakstīšanu un šī ieraksta nosūtīšanu Kaimiņam nekas nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!