Foto: LETA
Saeimas vairākums ceturtdien noraidīja partijas "Saskaņa" ierosinājumus par minimālās algas un neapliekamā minimuma noteikšanu 500 eiro apmērā, kā arī bērnu pabalstu palielināšanu.

Opozīcijas deputāti parlamentā bija iesnieguši grozījumus Darba likumā, rosinot noteikt, ka 1. jūlija minimālās mēneša darba algas apmērs ir ne mazāks par 500 eiro.

Tāpat "Saskaņa" likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) mudināja noteikt, ka no 1. jūlija neapliekamā minimuma apmērs ir 6000 eiro gadā jeb 500 eiro mēnesī.

Savukārt Valsts sociālo pabalstu likumā "Saskaņa" piedāvāja no 1. jūlija paaugstināt bērnu pabalstus līdz 50, 100 un 150 eiro mēnesī attiecīgi par pirmo, otro un trešo bērnu.

Līdzīgus likumprojektus šodien vēlējās virzīt arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti, piedāvājot šādas izmaiņas ieviest no nākamā gada. Šos jautājums Saeimas neiekļāva šīs dienas darba kārtībā, tātad tie tiks skatīti nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka "Saskaņas" Saeimas frakcijas deputāti kā alternatīvu koalīcijai izveidojuši "ēnu ministru kabinetu", solot virzīt jaunas iniciatīvas, kas pildīšot gan tās, gan citu partiju priekšvēlēšanu solījumus.

Iepriekšminētie priekšlikumi bija pirmie, kas nākuši no šī "ēnu kabineta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!