Foto: Rīgas dome

Rīgas domē pirmdien, 4. februārī, pārrunās pašvaldības iespējas nākt talkā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo bez tiesiska pamata mītošajiem iedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Pulksten 13 Rātsnama Portretu zālē apspriedīs bez tiesiska pamata depo dzīvojošo cilvēku likteni. Sanāksmē piedalīsies VUGD, kas depo telpas Akmeņu ielā 17 pametīs, pašvaldības departamenti un Rīgas domē ievēlētās partijas.

Jau ziņots, ka līdz ar Akmeņu ielā 17 esošā VUGD depo pārcelšanos uz jaunām telpām no 1. februāra bez siltuma, elektrības un citiem komunālajiem pakalpojumiem varētu palikt vairāki desmiti iedzīvotāju, kuri bez līgumiem mitinājušies depo telpās, kas ugunsdzēsējiem nav bijušas vajadzīgas.

VUGD iesniedzis Mājokļu un vides departamentam ēkas iedzīvotāju sarakstu, kuri apdzīvoja depo dzīvojamās telpas, lai risinātu jautājumu par dzīvojamo telpu atbrīvošanu. Savukārt departaments esot informējis VUGD, ka departamentā ar attiecīgajiem lūgumiem un dokumentiem jāvēršas katram iedzīvotājam personīgi.

"Mājas iedzīvotāji tā arī esot darījuši, taču domes atbildīgās institūcijas atteikušas iedzīvotājiem iespēju turpmāk ieņemt attiecīgās dzīvojamās platības normatīvajos aktos esošo šķēršļu dēļ. Tāpat viņi nevarot ierādīt citas dzīvojamās platības. Domes institūcijas esot arī paredzējušas vērsties tiesā par iedzīvotāju izlikšanu," stāstīja frakcijas pārstāvis. Pēc viņa teiktā, šajā namā dzīvojot aptuveni 40 cilvēki.

Pēc Ratnieka teiktā, no iedzīvotāju sniegtās informācijas izriet, ka šie dzīvokļi savulaik piešķirti VUGD darbiniekiem kā dienesta dzīvojamās telpas. Taču gadu gaitā bijušo darbinieku vietā nākuši viņu bērni, mazbērni un citi piederīgie, kuriem patlaban tiešām neesot juridiska pamatojuma tur uzturēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!