"Delfi" lasītājs Pēteris 27. janvāra pēcpusdienā Rīgā, Ganību dambī kļuva par liecinieku mulsinošai situācijai. Uz brauktuves bija redzams "Volvo", kas acīmredzami pārkāpa noteikumus, ieņemot nepareizo joslu, bet blakus braucošais Rīgas pašvaldības policijas (RPP) busiņš pārkāpēju neapturēja.

"27. janvārī pulksten 17, braucot pa Ganību dambi virzienā uz centru, manīts kāds "Volvo", kura vadītājs brauca neadekvāti," klāsta Pēteris, kurš novēroja, ka vispirms autovadītājs brauca pie sarkanās gaismas, bet pēc tam, nerādot virzienrādītājus, mainīja joslas. Pārkāpumu sērija beidzās ar dubultās nepārtrauktās līnijas šķērsošanu, jo "Audi" vadītājs mēģināja nogriezties pa kreisi, iebraucot pretējā joslā.

Redzot šofera rīcību, Pēteris pieļāva, ka vadītājs ir kādu vielu ietekmē, tomēr sevišķi viņu pārsteidza Rīgas policistu reakcija: "Rīgas municipālā policija, redzot šādu uzvedību, ignorēja pārkāpēju."

RPP pārstāvis Toms Sadovskis, komentējot notikušo, norāda, ka likumsargi rīkojās pareizi: "Latgales priekšpilsētas Rīgas pašvaldības policijas pārvaldes ekipāža atradās Sarkandaugavas apkārtnē, jo uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru ekspertīzes veikšanai nogādāja pārkāpēju, kas tobrīd atradās patruļmašīnas aizturēto kabīnē."

Situācijās, kad policijas darbinieki pārved aizturēto, tie nedrīkst iesaistīties pārkāpumu risināšanā, līdz darbs ar aizturēto nav pabeigts, skaidro Sadovskis.

"Video redzams, ka policijas auto nedaudz uzkavējas pie luksofora, lai nepareizajā joslā iebraukušajam autovadītājam ar žestiem norādītu, ka jāatgriežas labajā joslā," policistu paveikto raksturo Sadovskis. "Līdz ar to policisti izdarīja visu, ko likumiski tajā brīdī varēja darīt – panāca, lai pārkāpums tiek novērsts, neapdraudot aizturētā drošību."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!