Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs un dabas fotogrāfs Viktors Ivanovs (Victor Ivanov) dalījies ar skaistām fotogrāfijām, kurās viņš dokumentējis kādas vāveres rotaļu barotavā netālu no Mežciema.

"Pirms diviem gadiem kādā Rīgas mežā netālu no Mežciema uzstādīja barotavu vāverēm. Tajā periodiski tika likti rieksti. Vāveres ar baudu mielojās, bet ar cilvēku kontaktējās nelabprāt," klāsta Viktors. Fotogrāfs novērojis, ka vasaras mēnešos barotava netika lietota, jo, visticamāk, pārtikas bija pietiekami.

Sākoties ziemai un kļūstot aukstākam, aktivitāte barotavā atsākusies, turklāt vāveres kļuvušas pielaidīgākas. "Šajā ziemā pat sākušas piedalīties dažādās aktivitātēs," ziņo Viktors, kurš vāveru draiskošanos ar riekstiem nodēvējis par vāverbolu.

"Vāverbolā noteikumu principā nav. Ja noķēri riekstu, tad vari to apēst vai arī noslēpt nebaltai dienai. Vienīgais noteikums: ja paspēlējies – savāc aiz sevis," raksta vīrietis. Barotavā viņš piefiksējis mielojamies ar pārtiku arī divus putnus – pelēkā zīlīte un dzilnītis. "Patīkamu skatīšanos."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!