Foto: Ogres novada pašvaldība

Bijušo Ogres poliklīnikas ēku plānots šovasar pārbūvēt par dienesta viesnīcu SIA "Ogres rajona slimnīca" darbiniekiem, informēja Ogres novada dome.

Ogres novada domes deputātiem ceturtdien, 14. martā, "Ogres rajona slimnīcas" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs stāstīja, ka konkursā par ēkas pārprojektēšanu uzvarēja SIA "IP birojs".

Komersantam trīs mēnešu laika jāveic projektēšanas darbi. Širovs prognozēja, ka vasarā varētu izsludināt iepirkumu par ēkas pārbūvi. Mediķi telpās Miera ielā 2 varēs ievākties nākamā gada vidū.

Poliklīnikas pagrabā plānots iekārtot arhīvu, kur uzglabāt slimnīcas dokumentus. Bet poliklīnikas teritoriju plānots nožogot un labiekārtot, lai tā iekļautos pilsētas kopējā ainavā.

"Ogres rajona slimnīcas" vadītājs skaidroja, ka šis ir mēģinājums risināt medicīnas darbinieku trūkumu, iekārtojot mājvietu tuvu darbavietai. Širovs arīdzan pauda, ka slimnīcai līdzās turpmāk atradīsies "ārstu māja", kas ļaus krīzes situācijās daudz ātrāk mobilizēt mediķus.

Kādreizējās poliklīnikas ēkas Ogrē, Miera ielā 2, kopējā platība ir 4300 kvadrātmetri. Ēka ir Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un Ikšķiles kopīpašums.

2011. gada vasarā nogalē Ogres rajona poliklīnikas infrastruktūru pārcēla uz nule atklāto Ogres rajona slimnīcas korpusu Slimnīcas ielā 2.

2017. gadā "Ogres rajona slimnīca" apgrozīja 6,9 miljonus eiro, nopelnot 539 tūkstošus eiro. Uzņēmuma valdē strādā Širovs, Ilze Trukšāne un Sandra Žaunerčika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!