Foto: LETA

Opozīcija, kā arī partija KPV LV sola piedāvāt pašlaik vienīgajam Valsts prezidenta amata kandidātam nopietnu konkurentu, sestdien, 6. aprīlī, vēsta TV3 ziņas.

Egils Levits ir vienīgais pašlaik nosauktais Valsts prezidenta amata pretendents, un atbalstu viņam paudušas trīs koalīcijas partijas. Atbalstu Levitam paudusi arī liberāli noskaņotā partiju apvienība "Attīstībai/Par!".

Kā sarunā ar TV3 sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts, atbalsts Levitam būs, neskatoties uz to, ka ne visos jautājumos viedoklis sakrītot un viņš ir šobrīd labākais iespējamais kandidāts. Tāpat pagaidām ne oficiāli, bet atbalstu Levitam paudusi arī "Jaunā Vienotība". Tādējādi nodrošinot Levitam 50 balsis. Lai viņu ievēlētu par valsts galvu, nepieciešama vēl viena balss.

Kā vēsta TV3 ziņas, šaubas, vai pazīstamais jurists ir labākais pretendents uz prezidenta krēslu, parādījušās iekšējo konfliktu nomocītajā partijā KPV LV. Lai arī partijas līderis Artuss Kaimiņš Levita kandidatūru atbalsta, frakcijas vairākumam ir aizvainojums par Levita izteikumiem, ko viņš "KPV LV" veltīja pirms vēlēšanām.

"Vai mums tiešām nebūs alternatīvas Levitam? Iespējams, mums būs pašiem savs kandidāts," TV3 sacīja Kaimiņš.

Tiesa, Kaimiņa minētais Levita konkurents tiek turēts slepenībā. Tāpat savu pretendentu uz Valsts prezidenta amatu esot atradusi arī partija "Saskaņa". Turklāt šo personu atbalstīšot citas partijas, turklāt ne tikai no opozīcijas.

"Tik tiešām tagad notiek intensīvas konsultācijas par kandidātu, kuru virzīs opozīcija vai kāda no opozīcijā esošajām partijām. Pateikšu vairāk – šis cilvēks ir lietpratējs savā nozarē un amatā, ar partijām nesaistīta persona un, bez šaubām, Latvijas valsts patriots. Līdz ar to – es pieļauju, ka šo kandidātu varētu atbalstīt ne tikai "Saskaņa" vai ZZS, bet arī citu partiju pārstāvji," telefonsarunā pauda Saeimas deputāts Valērijs Agešins ("Saskaņa").

To, ka būs vēl viens prezidenta amata kandidāts, TV3 ziņām apstiprināja arī ZZS līderis Armands Krauze, kurš gan uzsvēra, ka partija joprojām nav pieņēmusi oficiālu lēmumu atkārtoti augstajam amatam nevirzīt Raimondu Vējoni.

Satraukumu par opozīcijas aktivitātēm neslēpj arī koalīcijas partneri, kuri gan nešaubās, ka arī bez "KPV LV" atbalsta Levits kļūs par valsts prezidentu.
Levits TV3 Ziņām gan uzsver, ka joprojām nav mainījis viedokli un par valsts prezidenta kandidātu piekristu kļūt tikai tad, ja viņam atbalstu paudīs visas koalīcijas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!