Foto: DELFI Aculiecinieks
1. maijā, viesojoties piemiņas memoriālā Salaspilī, "Delfi" aculiecinieks Vladislavs novēroja, ka vienai no skulptūrām – "Zvērests" – uz pleca uzvīta ligzda.

Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule portālam "Delfi" teic, ka šī nav pirmā reize, kad pavasarī ligzdošanas laikā uz skulptūras "Zvērests" ierīkota putna ligzda. Pašvaldībā šis fakts tiek uztverts kā apliecinājums dzīvībai.

"Mēs to uztveram kā atdzimšanas zīmi. Tas ir vēstījums, ka dzīvība uzvar," sacīja domes pārstāve, piebilstot, ka ligzdošanas un un mazuļu barošanas laikā ligzda netiks aiztikta, taču, kad putnēni savu mājvietu būs pametuši, ar speciālu tehniku ligzda tiks nocelta. "Ja putni uz skulptūras pleca jūtas drošībā, tas nozīmē, ka šīs vietas enerģētika nav sabojāta uz visiem laikiem," rezumē Balcerbule.

8. maijā Salaspils Memoriālā notiks nacisma sagrāvei un Otrā pasaules kara upuriem veltīts piemiņas brīdis. Tajā piedalīsies Salaspils novada pašvaldības vadība un deputāti, un Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un ministriju pārstāvji, nacionālo minoritāšu biedrību pārstāvji un skolu jaunatne.

Pēc piemiņas ceremonijas pasākuma dalībniekiem būs iespēja gida pavadībā aplūkot pirms gada atklāto ekspozīciju Memoriāla galerijā. Piemiņas brīdī piedalīsies LR Zemessardzes orķestris un Godasardzes rotas kareivji.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!