Portāla "Delfi" lasītājs dalījies ar attēliem, kuros tvēris autovadītāju parkošanās pārkāpumus Rīgā. Kopumā desmit bilžu plašā galerija atspoguļo visdažādākā spektra "huligānus" – gan tos, kas stāv zaļajā zonā, gan tādus, kuri auto atstāj uz trotuāra un invalīdiem paredzētajās vietās.

"Vēlējos padalīties ar jau kārtējiem foto, kas uzņemti gan Rīgas centrā un mikrorajonos, gan Vecrīgā.

Kā redzams, tad attēlos tie ir kārtējie autovadītāji, kuriem ir pilnīgi vienalga, kur novietot savu spēkratu, galvenais, lai par stāvēšanu nebūtu jāmaksā.

Pie tam "Cadillac Escalade" šoferis ar Krievijas numurzīmi ir īpaši nekaunīgs, jo katru dienu vienā un tajā pašā vietā novieto savu automašīnu stāvēšanai Vīlandes ielā, kur stāvēšana atļauta tikai preču piegādes transportam. Mēneša laikā saņēmis jau neskaitāmus administratīvā pārkāpuma protokolus – sodus par neatļautu stāvēšanu, bet tik un tā spītīgi turpina novietot savu lepno autiņu neatļautā vietā.

To varētu dēvēt par klaju bezdarbību, likumu un ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, jo kāpēc gan pirkt stāvēšanas kartes, ja var nemaksāt un vienmēr zināt, ka būs brīva bezmaksas stāvvieta? Kā novēroju, laikam lētāk ir katru dienu maksāt 30 eiro par stāvvietu, nekā nopirkt mēneša abonementu.

Savukārt citi uzskata, ka stāvēšana invalīdiem paredzētajā stāvvietā ir atļauta, un par to var nemaksāt. Bet vēl daži spēkratus novieto zaļajā zonā Raņķa dambī 3 pie bērnudārza. Protams, ir arī tādi, kas neievēro ceļazīmi "Apstāties un stāvēt aizliegts".

Īsumā sakot, autovadītāji Latvijā kļūst arvien nekaunīgāki un maksimāli cenšas šmaukties un novietot savus spēkratus visur kur pagadās, lai tik nebūtu jāmaksā, ar domu, ka gan jau neviens pašvaldības policiju neizsauks.

Domāju, ka 80% gadījumu autovadītājiem ir paveicies, jo ne katrs lieto Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju, lai ziņotu par ceļu satiksmes pārkāpumiem. Uzskatu, ka ja vēl vairāk cilvēku iesaistītos sabiedrības kārtības uzturēšanā, tad varētu pamazām izskaust šos bezkaunīgos šoferus, kuri atklāti neievēro ceļu satiksmes noteikumus," pārliecināts Dainis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!