Foto: Valsts vides dienests

Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde aicinājusi Engures ostas pārvaldes pārstāvi sniegt paskaidrojumus par nedēļas nogalē veiktajiem ostas padziļināšanas darbiem, kas izraisījuši satraukumu sabiedrībā, portāls "Delfi" uzzināja VVD.

Svētdien "Facebook" bija skatāmi vairāki video, kuros bija redzams, ka no caurules pludmalē nonāk melna masa. Redzētais radīja satraukumu gan Engures pludmales apmeklētājos, gan sociālā tīkla lietotājos.

Kā informēja dienestā, vides inspektors, aizbraucot uz Engures pludmali, pārliecinājās, ka tās ir gultnē ilgstoši uzkrājušās smiltis, kas sajaukušās ar dūņām un samešiem, bet apdraudējumu videi un iedzīvotājiem nerada.

VVD janvārī projektētā dziļuma darbu atjaunošanai Engures ostas pārvaldei izsniedza tehniskos noteikumus. Tajos ietvertas vides prasības, kas jāievēro darbu veikšanas laikā. Noteikumi paredz, ka padziļināšanas darbi jāveic tā, lai maksimāli novērstu izraktās grunts nonākšanu ūdenī. Lai noskaidrotu, kāpēc tas nav izdarīts, pirmdien uz VVD sniegt paskaidrojumus uzaicināts Engures ostas pārvaldes pārstāvis.

Tāpat VVD uzdos darbu veicējam arī izvietot informatīvus plakātus darbu veikšanas vietās, lai informētu iedzīvotājus par notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!