Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis pārbaudi par Valsts policijas (VP) Limbažu iecirkņa priekšnieka Agra Spandega rīcību, piedaloties ceļu satiksmes negadījuma vietas apskatē un dokumentu noformēšanā, sestdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Vienam no avārijā iesaistītajiem radušās aizdomas, ka likuma sargi strādāja pavirši, notikušais uz ceļa protokolā iezīmēts citādāk, bet visvairāk jautājumu raisot Limbažu policijas šefa aktīvā līdzdalība avārijas vietām, uzsver raidījums.

Negadījums noticis uz autoceļa Alkšņi-Lēdurga-Ausmas-Mārstagi šī gada 4. jūlijā. Zemnieks Normunds Kalniņš ar savu mikroautobusu brauca pa galveno ceļu, kad ceļa 29. kilometrā, asā līkumā sekoja smaga sadursme ar pretī braucošo vieglo auto.

Pēc zvana uz ārkārtas numuru avārijas vietā ieradās visi dienesti, arī Limbažu policijas priekšnieks, kurš bija tērpies civilās drēbēs. "Un gāja tieši pa to manu bremzēšanas ceļu lejā. Es viņam aizrādīju, viņš atbildēja - tu mani te nekomandēsi, kā es gribēšu, tā darīšu," "Panorāmai" stāstīja Kalniņš.

Kad otra auto bremzēšanas ceļu neviens iezīmēt nesteidzās vispār, Kalniņš notikušo sāka filmēt. Un tad viņš dzirdējis secinājumu, ka avārijas vaininieks esot viņš. To apliecinājis arī palīgā atbraukušais draugs.

VP Vidzemes reģionālās pārvaldes Limbažu iecirkņa priekšniekam Spandegam IDB pārbaude esot pārsteigums. Savu atrašanos avārijas vietā viņš sauc par loģisku. "Vienā no automašīnām iesprostoti cilvēki, un tā ir aizdegusies. Ņemot vērā, ka tas varēja izsaukt sabiedrisko rezonansi, es uz šādām avārijām esmu braucis un braukšu," stāstīja Spandegs.

Viņš apgalvo, ka nepazīst nevienu no avārijā iesaistītajiem. Arī to, kurš vainīgs, noteiks ne viņš, bet gan nozīmētā auto tehniskā ekspertīze.

Arī Spandega tiešais priekšnieks, VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko nekādus pārkāpumus nesaskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!