Pie portāla "Delfi" aizvadītajā trešdienā, 25. septembrī, vērsās kāda satraukta rīdziniece, kura no sava dzīvokļa loga novēroja, kā Rīgā viesnīcas "Viktorija" remontētāji riskē ar dzīvību, neievērojot darba drošības noteikumus. Tajā pašā dienā pārbaudē devās arī Valsts darba inspekcija (VDI), taču strādnieki tobrīd darbu pie ēkas fasādes bija tikpat kā beiguši.

"Ko lai saka, drosmīgi, jauni puiši," portālam "Delfi" redzēto vērtē aculieciniece. "Tā izmanto jaunus puišus."

Viņas filmētajā video, kā arī foto redzams, kā noris viesnīcas "Viktorija" fasādes remonts. Lai arī celtnieki strādā uz sastatnēm, tomēr liecas tām pāri un cauri, turklāt vienam no būvniekiem galvā pat nav aizsargķiveres.

"Augšējam nav pat aizslietņa. Sēž kā runcis uz kāpnēm. Viens solītis un...", teic aculieciniece, kura tai pat dienā video un foto nosūtīja VDI. Arī portāls "Delfi", iesūtot foto un video, vērsās pie inspekcijas, taču uz vietas inspektori pārkāpumus nekonstatēja.

VDI pārstāve Linda Matisāne pauž, ka, saņemot informāciju par būvobjektu, VDI apsekoja būvlaukumu, bet "apsekojuma brīdī visas sastatnes bija demontētas, tāpēc pārkāpumus nefiksēja," atzīst VDI pārstāve.

Izvērtējot lasītājas foto un video, darba drošības sargi tomēr apstiprina, ka pārkāpumi darba drošības jomā objektā pieļauti.

Matisāne skaidro, ka fotoattēlos un video redzamas nedrošas sastatnes – normatīvie akti nosaka, ka darba vietā augstumā uzstāda horizontālu sānu malu aizsargnožogojumu trijos līmeņos – augšējā marga vismaz viena metra augstumā, starpmarga – vismaz 50 centimetru augstumā un kājlīste – vismaz 15 centimetru augstumā. "Vairākās vietās attēlos redzams, ka šādas margas nav uzstādītas vai uzstādītās margas ir neatbilstošas. Darbinieki arī pakāpjas uz nepiemērotiem palīglīdzekļiem, tāpēc kopumā šāda darba vieta uzskatāma par nedrošu," rezumēja VDI pārstāve.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!