Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji 14. oktobrī pulksten 21.41 steigušies uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ar atklātu liesmu deg vairāki koka šķūņi 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, kuri nodoti mediķiem, bet viens cilvēks gājis bojā.

Pulksten 00.03 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 17.22 VUGD saņēmis izsaukumu uz Jūrmalu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas viena dzīvokļa nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā.

Iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji no sadūmotās telpas izglābuši cilvēku, kurš bija cietis. Viņš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu aprūpē.

Pulksten 18.08 darbi notikuma vietā pabeigti.

Agrā 15. oktobra rītā, pulksten 4.24, VUGD saņēmis izsaukumu uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies atkritumu savākšanas telpā. Ugunsdzēsēji ierodoties secinājuši, ka ēkas pirmajā stāvā deg atkritumu savākšanas telpa un atkritumi sešu kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas evakuējuši trīs cilvēkus, no kuriem viens cietis un nodots NMPD mediķiem. Pulksten 5.23 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 14. oktobra pulksten 6.30 līdz 15. oktobra pulksten 6.30, VUGD saņēmis 43 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bijuši maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!