Foto: BK Ventspils

"Ventspils" komanda pirmdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā mačā viesos pārspēja "Rīgas Zeļļus", sērijā līdz trīs uzvarām panākot 1-1.

Ventspilnieki bija pārāki ar rezultātu 103:82 (25:21, 24:19, 21:22, 33:20).

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Artūrs Ausējs, kurš realizēja septiņus no 12 tālmetieniem, 24 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Linardam Jaunzemam, 13 punktus guva Išmaels El-Amins, bet pa desmit iemeta Frensiss Dešons un Toms Markuss Salnājs.

"Rīgas Zeļļu" sastāvā 20 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Aizijam Ozbornam, bet 13 punktus iemeta Toms Skuja.

Kurzemnieki bija vadībā no pirmās ceturtdaļas vidus līdz mača finālsvilpei, izturot pretinieku otrā puslaika sākuma izrāvienu 7:0, pēc kura rīdzinieki pietuvojās līdz tikai divu punktu starpībai.

Pirmajā pusfināla mačā ar 100:97 izbraukumā uzvaru svinēja "Rīgas Zeļļi", sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pusfināla trešais mačs paredzēts 2.maijā Ventspilī un ceturtais notiks 4.maijā Rīgā. Ja būs nepieciešama piektā spēle, tā notiks 6.maijā Ventspilī.

"Ventspils" izslēgšanas turnīrā iesaistās no pusfināla, bet "Rīgas Zeļļi" pirmajā kārtā ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā abas komandas apmainījās uzvarām savā laukumā (89:86 Rīgā un 100:92 Ventspilī).

Otrā pusfināla sērijā "VEF Rīga" ir vadībā ar 2-0 pret "Liepāju".

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!