Foto: LETA

Ceturtdien, 17. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies uz izsaukumu Kandavas novadā – saņemtā informācija liecinājusi, ka deg pirts ēka, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukums uz Matkules pagastu saņemts pulksten 16.02. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka no viesu nama ēkas jumta nāk dūmi, bet tās iekšienē aizdegusies telpa zem jumta.

Degšanas rezultātā radušais lielais karstums un iekšpusē vienā daļā iegruvušie griesti apgrūtinājuši ugunsgrēka dzēšanas darbu iespējamību no ārpuses. Pēc trīs stundu darba ugunsdzēsējiem izdevies šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt un no liesmām nosargāt 20 metru attālumā esošo citu ēku.

Pulksten 22.28 ugunsgrēks likvidēts. Tajā dega ēkas jumta stāvs 140 kvadrātmetru platībā un pirmais stāvs 70 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 42 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un četri izsaukumi bijuši maldinoši.

Ceturtdien ugunsdzēsēji Smiltenes novada Variņu pagastā no upes izcēluši noslīkušu cilvēku. Mirstīgās atliekas nodotas Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!