Foto: LETA
Neskatoties uz plaisu pirmā stāva griestos, tirdzniecības centrs "Mols" (t/c "Mols") ir apmeklētājiem un darbiniekiem drošs, pēc visa objekta tehniskā apsekojuma un padziļinātas tehniskās izpētes starpziņojumā atzinuši neatkarīgi būveksperti, portālu "Delfi" informē SIA "Linstow Center Management" pārstāvji.

Eksperti esot apsekojuši visu t/c "Mols" monolītā pārseguma konstrukciju un nekādus citus bojājumus nav konstatējuši.

"Detalizēti apsekojot lokāli bojātā pārseguma vietu, vienai no trim sijām ir konstatētas tehniskas atkāpes. Līdz pilnīgai un detalizētai izpētes pabeigšanai "Narvesen" veikala zonā tiks saglabāti pagaidu balsti, pilnībā nodrošinot pārseguma nestspēju," vēsta informē SIA "Linstow Center Management" pārstāvji.

Eksperti, balstoties uz pārbaudē iegūtajiem aprēķiniem, izvērtēs, vai nepieciešams veikt papildu nostiprināšanas darbus šīs sijas stiegrojuma konstrukcijā. Līdz ar to iespējami vien īslaicīgi atsevišķu nelielu zonu ierobežojumu saglabāšana remontdarbu veikšanas laikā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā TV3 raidījums "Bez tabu" ziņoja, ka t/c "Mols" pirmā stāva griestos izveidojusies plaisa un tās dēļ uz laiku tika slēgti veikali un izvietoti pagaidu metāla balsti. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) tobrīd neizslēdza, ka pēc konstrukciju detalizētas tehniskās izpētes var nākties pilnībā vai daļēji slēgt tirdzniecības centru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!