Foto: F64

Naktī uz pirmdienu ugunsgrēkā Priekuļu novadā bojā gājuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis svētdien pulksten 23.52. Saņemtā informācija liecinājusi, ka kādā dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka deg dzīvojamā māja pilnā platībā un tai iegruvis jumts. Ugunsgrēkā gājuši bojā divi cilvēki.

Pulksten 4.54 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tā degšanas platība bija 70 kvadrātmetri. Ugunsgrēka dzēšanā iesaistījās arī Priekuļu un Mārsnēnu pašvaldību ugunsdzēsības formējumi.

VUGD informē, ka šogad kopumā ugunsnelaimēs zaudētas jau 65 cilvēku dzīvības. Lai šī traģiskā statistika nepieaugtu, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, piemēram, šobrīd, kad apkures sezona ir tikai nesen sākusies, izmantot apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns.

Lai savlaicīgi pamanītu izcēlušos ugunsnelaimi, VUGD lūdz iedzīvotājus jau laikus savos mājokļos ierīkot dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus brīdinās, ka telpā ir izveidojies sadūmojums.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēmis 80 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem un 20 izsaukumi bijuši maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!