Foto: LETA

Trešdienas rītā ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts pulksten 3.56. Ierodoties konstatēts, ka ēkā izveidojies sadūmojums un deg dzīvoklis 16 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies 12 cilvēki, bet ugunsdzēsēji evakuējuši vēl 42 cilvēkus.

Viens no evakuētajiem cilvēkiem bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 5.34 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma arī sešus izsaukumus saistībā ar dūmvados degošiem sodrējiem. Katru gadu apkures sezonas laikā pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanu – netīrītiem dūmvadiem, bojātu un nepareizu apkures ierīču lietošanu, liecina VUGD sniegtā informācija.

VUGD aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā – iztīrīt skursteņus, nelietot bojātas krāsnis un ekspluatēt tās atbilstoši ugunsdrošības prasībām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 31 izsaukumu, no kura deviņi bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!