Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajās brīvdienās Latvijā ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks, bet viens – cietis, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien pulksten 00.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no attāluma bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamais vagons 14 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā, veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 3.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 17.36 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva dārza māja pilnā 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās, no degošās ēkas saviem spēkiem bija izkļuvis cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 18.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji ēkas dūmvadā, dīvāns, grīda, trīs vieglās automašīnas, siena rullis, divas dārza mājas, bērnu rati, siena un starpstāvu pārsegums daudzstāvu dzīvojamā mājā, garāža, neapsaimniekota ēka.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 76 cilvēku dzīvības, informē VUGD.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 77 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!