Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien meteorologu solītais spēcīgais vējš jau nogāzis Ventspils pilsētas galveno svētku egli. Šo notikumu apsprieduši un ar citiem iespaidiem par vēja nedarbiem sociālajos tīklos jau steiguši dalīties sociālo tīklu lietotāji. Nav saudzēta arī Aizkraukles egle.


Kā vēsta "staburags.lv", trešdien vējš nav saudzējis arī Aizkraukles svētku egli – apmēram ap pulksten 15.30 vējš nolauzis apmēram 13 metrus garo koku – tā stumbrs pie pamatnes pārlūzis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz trešdienas pēcpusdienai saņēmis aptuveni 60 izsaukumus par spēcīgā vēja radītām sekām, tostarp, nolauztiem kokiem. Pārsvarā izsaukumi saistīti ar vēja nolauztiem kokiem uz ceļa braucamās daļas. Tāpat dažos gadījumos vējš norāvis jumta konstrukcijas.

Izsaukumi saņemti Kurzemē, Zemgales novados un Rīgas reģionā. Informācijas par cietušajiem nav.

Ventspilī stiprais vējš izpostījis divas svētku egles. Kā stāstīja PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Koponāne, nolauzta pilsētas galvenā egle Lielajā laukumā, kā arī apgāzta no mākslīgajiem materiāliem gatavotā egle, kas atradās pie Olimpiskā centra "Ventspils". Patlaban pašvaldībā sasaukta sanāksme, kurā lemj par vēja nodarīto postījumu seku novēršanu.

Informācija Aizkraukles novada domes mājaslapā liecina, ka stiprās vēja brāzmas nav izturējusi arī Aizkraukles Ziemassvētku egle. Pašvaldība aicina iedzīvotājus netuvoties eglei un nepostīt tās rotājumus. Jaunu egli paredzēts uzstādīt ceturtdien.

Jau ziņots, ka trešdien, 18. decembrī, Latviju šķērsos spēcīgs vējš, kas brāzmās sasniegs spēcīgas vētras spēku, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).


Arī citi soctīklu lietotāji dalījušies ar saviem novērojumiem par vētras tuvošanos un radīto skādi.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!