Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien izdevis rezolūciju iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) un par mediju politikas jomu atbildīgajam kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), aicinot kopīgi strādāt pie risinājuma situācijām, kad žurnālistiem tiek izteikti draudi viņu profesionālās darbības dēļ, portālu "Delfi" informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Ministru prezidents aicina iekšlietu un kultūras ministrus pie risinājuma strādāt sadarbībā ar žurnālistiem un viņus pārstāvošām organizācijām, vienojoties par pastāvīgas sistēmas izveidi.

Kā iespējamie risinājumi varētu būt, piemēram, kontaktpunkta izveide Valsts policijā šādu gadījumu operatīvai izskatīšanai kā tas minēts Eiropas Padomes rekomendācijās par žurnālistu un citu mediju aktoru drošību, norāda Sabajevs.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad publiskajā telpā nonāca informācija par pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnālistu vajāšanu, Valsts policija otrdien uzsākusi kriminālprocesu, vēstīja sabiedriskie mediji. Atklājies, ka šis cilvēks, kurš ar rupjiem zvaniem žurnālistiem un viņu tuviniekiem, ierakstiem sociālajos medijos un ar sēru vainaga atnešanu ilgstoši terorizēja "Re: Baltica" redakciju, jau iepriekš bijis policijas redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!