Foto: LETA

Ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji pabeiguši ugunsgrēka dzēšanas darbus Dobeles novada Zebrenes pagastā, kur degusi pašvaldībai piederošā bijusī kultūras nama ēka.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma ceturtdien īsi pēc plkst.1. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu ēkas jumts un starpstāvu pārsegums jau deg pilnā platībā. Kopējā degšanas platība bija 400 kvadrātmetri.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) atklāja, ka dzēšanas darbi turpinājušies visu ceturtdienu, noslēdzoties vien pirms pusnakts.

Ugunsdzēsēji izjauca konstrukcijas un veica laistīšanas darbus, lai pārliecinātos, ka nepastāv gruzdēšana kaut kur konstrukcijās. Dzēšanas darbus sarežģīja lielā degšanas platība, sarežģītais ēkas plānojums, starpsienu un starpstāvu skaidu pildījums, kā arī lielais priekšmetu daudzums ēkā, notikušo aprakstīja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Zebrenes pagasta pārvaldes vadītāja Irēna Dabra pastāstīja, ka savulaik ēkā atradies kolhoza kultūras nams un kantora ēka, taču vēlāk ēka nonākusi pašvaldības īpašumā. Ēkā nekāda darbība gan netika atjaunota, tā bijusi sliktā tehniskā stāvoklī, un būvi bija plānots nojaukt.

Pēc Dabras teiktā, ēkā, kurai nav bijis elektrības pieslēgums, mēdza pulcēties jaunieši. Pašvaldība centusies ieejas durvis aiznaglot, taču tās tikušas atlauztas. Tagad vietvarai būs jādomā par krāsmatu nojaukšanu.

Dabra pateicas VUGD un arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kas dežūrējis notikuma vietā, jo ēkas dzēšanai tika piesaistīti lieli resursi.

Ugunsnelaimes iemeslus izmeklē Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!