Foto: Shutterstock
Pēdējo dienu laikā sociālajos tīklos plašu uzmanību guvusi ziņa, kurā vēstīts par ļaundariem, kuru dēļ Pārdaugavā, Botāniskā dārza apkaimē, gājuši bojā vairāki suņi un kaķi, taču Rīgas pašvaldības policijā norāda - informācija nav apstiprinājusies un ziņas par nogalinātiem dzīvniekiem ir nepatiesas.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka sociālajos tīklos izplatītajā paziņojumā minēts, ka par šiem gadījumiem esot ziņots policijai, taču ne Rīgas pašvaldības policija, ne arī Valsts policija nekādas ziņas nav saņēmusi. Tajā pašā laikā, ņemot vērā, ka izplatītajā paziņojumā ir ziņas par apdraudējumu mājdzīvniekiem, pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devušies uz Botāniskā dārza apkaimi aptaujāt iedzīvotājus. Pēc aptaujāšanas izrādījies, ka par baumām ir dzirdēts, taču neviens nevarēja nosaukt nevienu konkrētu cietušo. Tāpat neviens arī nebija manījis dzīvnieku līķus.

Sazinoties ar paša ieraksta autori, izrādījies, ka viņa nemaz nedzīvojot Botāniskā dārza apkaimē. Sieviete kārtības sargiem skaidrojusi, ka esot uzzinājusi šausminošos stāstus no paziņām, tādēļ nolēmusi brīdināt citus.

Kārtības sargi sazinājušies arī ar apkārtnē esošo ēku apsaimniekošanas uzņēmumu, taču tā sētnieki noraidījuši informāciju par apkārtnē atrastiem kaķu vai suņu līķiem. Tāpat arī uzņēmums "Citi medību lauki", kas pilsētā rūpējas par beigto dzīvnieku savākšanu, pastāstījis, ka pēdējā laikā Pārdaugavā nav atrasti dzīvnieku līķi.

Arī "Dr. Beinerta Veterinārā Klīnika" pēdējā laikā nav uzņēmusi nevienu dzīvnieku, kas atbilstu izplatītajā paziņojumā minētajiem apstākļiem, norādīja pašvaldības policijā. Tāpat baumu patiesumu kārtības sargiem apšaubījusi arī Dzīvnieku patversme "Ulubele".

Vienlaikus pašvaldības policija atgādina, ka gadījumos, kad tiek konstatēta vardarbība pret dzīvniekiem, par to nekavējoties ir jāziņo policijai.

Kādas sievietes publicēts ieraksts, ar kuru dalījušies, gandrīz 1000 lietotāji, liecina, ka dzīvnieku nelabvēļi uzdarbojas Botāniskajā dārza pusē, Kūdras ielas rajonā, Elvīras ielas rajonā. Sieviete rakstījusi, ka "cilvēkiem tagad pašiem savus mīluļus bail vest ārā", kā arī "kaimiņienes Terjers atrodas ļoti smagā stāvoklī, kundze nenoreaģēja, kad sunītis fiksi kaut ko no zemes pacēla". Sieviete tāpat rakstījusi: "Kaķīši, kuri jau diemžēl cieta un tika atrasti miruši, salikti guļ jau čupiņā." Papildu tālākam notikumu izklāstam, sieviete piebilst, ka policijai tiek ziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!