Foto: Publicitātes foto
Pasažieru pārvadātājs "Lux Express" ir identificējis, ka pirmais saslimušais ar koronavīrusu Igaunijā devies uz Igauniju trešdien pulksten 14 ar "Lux Express" autobusu (foto: ilustratīvs) no Rīgas autoostas. Pārvadātājs jau ir sazinājās ar Igaunijas Veselības pārvaldi un veic plašus drošības pasākumus, lai nodrošinātu turpmāku pasažieru drošību un novērstu vīrusa izplatīšanos autobusā.

"Informāciju par to, ka mūsu pasažieru vidū bijusi inficēta persona, saņēmām šodien pulksten 9.30. Uzreiz sasaucām krīzes komandu, kas sazinājās ar Veselības pārvaldi, ar kuru sadarbībā īstenojām drošības pasākumu kopumu," portālam "Delfi" stāsta "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

Saskaņā ar "Lux Express" persona ar vīrusu ceļoja no Rīgas uz Tallinu ar autobusu, kas devās reisā 26. februārī, pulksten 14 un ieradās Tallinā pulksten 18.30. Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes. "Lux Express" ir iesniedzis Veselības pārvaldei informāciju par visiem pasažieriem, ar kuriem tā sazināsies. "Lux Express" arī informējis autobusa šoferi un vadītāju un pasažieru reģistrācijas asistentu, dodot viņiem pārtraukumu no darba pienākumu pildīšanas vīrusa latentajā periodā. Uzņēmums sniegs papildu norādījumus visiem darbiniekiem.

Ritsbergs arī norāda, ka tas pats autobuss vakar Tallinā tika iztīrīts un pulksten 21.30 devās ceļā uz Sanktpēterburgu. Veselības pārvalde apliecinājusi, ka ir maz ticams, ka autobuss ir inficēts bez vīrusa pārnēsātāja, taču piesardzības nolūkos tas tiks noņemts no līnijas un rūpīgi dezinficēts.

"Lux Express" apstiprina, ka ir gatavs atpirkt biļetes no pasažieriem, kuri tuvākajās dienās vēlas atcelt braucienu.

"Delfi" jau ziņoja, ka trešdien Igaunijā fiksēts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu, paziņojušas amatpersonas. Saslimušais Igaunijā ieradies ar autobusu no Rīgas autoostas. Pirms tam viņš atlidojis lidostā "Rīga" ar reisu no Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!