Foto: F64

Sestdien, 29. februārī, pulksten 18.18 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Daugavpils novadā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbu laikā notikuma vietā atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Pulksten 22.54 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 23.51 VUGD saņēmis izsaukumu Alūksnē, kur daudzdzīvokļu ēkā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Izmantojot autokāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas otrā stāva un mansarda stāva izglābuši četrus cilvēkus, bet viens cilvēks izglābts, izmantojot glābšanas masku.

Pulksten 1.38 ugunsgrēks likvidēts. VUGD norāda, ka tikai vienā no ēkas dzīvokļiem bija uzstādīts dūmu detektors.
VUGD atgādina, ka no 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem. Privātmājās papildus jābūt arī ugunsdzēsības aparātam.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 28. februāra pulksten 6.30 līdz 2. marta pulksten 6.30, VUGD saņēmis 77 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!