Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 13. martā, nolēmusi atcelt tradicionālos 16. marta jeb leģionāru dienas pasākumus. Tāpat līdz izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām ir aizliegta jebkāda pasākumu norise ārtelpās, neraugoties uz dalībnieku skaitu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

"Pagaidu administrācija lēmusi aizliegt visus publiskus pasākumus, kuru norise ir plānota ārtelpās. Iemesls ir tāds, ka ir grūti noteikt precīzu dalībnieku skaitu – var pieteikt vienu skaitu, taču pasākumos var piedalīties arī garāmgājēji. Pie tam pasākumu norisi uzrauga arī policisti, līdz ar to nosacījums, ka pasākumā nedrīkst piedalīties vairāk par 200 cilvēkiem, īsti nestrādā," Vidauskis.

Viņš arī norādīja, ja pašvaldībai pārrunu ceļā neizdosies vienoties ar organizatoriem par pasākumu atcelšanu, Rīgas dome nepieciešamības gadījumā var izdot arī administratīvu aktu.

Sakarā ar 16. martā pieteiktajiem pasākumiem Rīgā visu plānoto gājienu un sapulču organizatori piektdien informēja pašvaldību, ka nerīkos plānotos pasākumus.

"Delfi" jau ziņoja, ka par plānu atcelt šos pasākumus Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) paziņoja 12. martā pēc tam, kad Ministru kabinets izsludināja ārkārtējo situāciju visā valstī.

Tāpat vēstīts, ka ārkārtējās situācijas laikā no 13. marta atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem.

Rīgas domē līdz šim bija pieteikti trīs tradicionālie 16. marta jeb leģionāru piemiņas dienas pasākumi, iepriekš skaidroja pašvaldībā.

Viens no pasākumiem bija tradicionālais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" pieteiktais gājiens.

Organizatori pieteikuši 100 cilvēku dalību. Tāpat pasākumu pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja", kura citus gadus vēlējās pulcēties pie Brīvības pieminekļa, bet šogad savu piketu pieteikusi pie Svētā Pētera baznīcas un arī norādījusi 100 dalībniekus. Savukārt Brīvības laukumā sapulci pieteikusi biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam", plānojot, ka pasākumā piedalās 30 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!