Foto: F64
Lai mazinātu iespējamos riskus, ārkārtējās situācijas laikā tiesās nozīmētās mutvārdu tiesas sēdes notiks tikai lietās, kas saistītas ar nozīmīgu tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību, portāls "Delfi" uzzināja Augstākajā tiesā (AT).

AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece informēja, ka Latvijas tiesas darbu turpina un arī ārkārtējās situācijas apstākļos pilnā apjomā nodrošina pilsoņu tiesības aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā.

Pirmdien, 16. martā, AT notikusi AT priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča tikšanās ar rajona (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu priekšsēdētājiem, lai apspriestu un vienotos par tiesu turpmāko darbu saistībā ar Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju.

Lai mazinātu iespējamos riskus, ārkārtējās situācijas laikā tiesās nozīmētās mutvārdu tiesas sēdes notiks tikai lietās, kas saistītas ar nozīmīgu tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību, piemēram, jautājumos, kas saistīti ar brīvības atņemšanu, rīcībspējas ierobežošanu, liecina AT priekšsēdētāja paziņojums.

Tiesām procesā iesaistītās personas savlaicīgi jāinformē par mutvārdu sēžu atlikšanu.

Savukārt, beidzoties ārkārtējai situācijai, tiesām būs jānodrošina atlikto lietu izskatīšana ārpus kārtas.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!