"Ir cilvēki, kas neievēro aicinājumu palikt mājās," tā raksta "Delfi" aculieciniece Linda, kura sestdien, 28. martā, novērojusi, ka Daugavgrīvā ļaužu netrūkst – nedz pie veikaliem, nedz arī pludmalē.

"Laikam visi ieteikumi cilvēkiem ir vienaldzīgi! nedomā ne par savu veselību, ne arī apkārtējo. Kā mēs ar šādu attieksmi varēsim uzveikt Covid-19 izplatību?" sašutusi ir Linda. "Cilvēki neievēro distanci ne autobusu pieturās, ne pie veikaliem. Pat Daugavgrīvas pludmales autostāvvietas ir pilnas kā vasarā! Cilvēki, lūdzu, attopieties, jo vīruss nav nekāds joks! Paliksim mājās, sargāsim sevi un citus!"

Kā vēstīja ziņu aģentūra LETA, par stingrākiem pulcēšanās ierobežojumiem brīvā dabā valdība, visticamāk, lems nākamnedēļ, ziņu aģentūrai norādīja Krīzes vadības koordinācijas grupas vadītāja vietniece un Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Arī piektdien, 27. martā, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja, ka VM rosinās atļaut pulcēšanos brīvā dabā – tādās vietās kā parki, tostarp dabas parki, pludmales – maksimums diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!