Foto: LETA
Ogres slimnīca vismaz nedēļu nepieņems pacientus, jo ar Covid-19 saslimušie "paralizējuši" Ogres slimnīcas darbu un trūkst darbinieku. 26 slimnīcas mediķi atrodas pašizolācijā, un tas nelielās slimnīcas darbību praktiski apturējis, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Ogres slimnīcā saslimis viens ārsts.

Lai atslogotu Rīgas slimnīcas, ārkārtējās situācijas laikā daļa pacientu tiek nogādāti tuvējās slimnīcā, arī Ogres slimnīcā. Četri slimnīcā ievestie pacienti bija inficēti ar Covid-19.Situāciju Ogres slimnīcā tās vadītājs Dainis Širovs sauc par sarežģītu. Tā kā ir bažas, ka saslimušie varētu būt inficējuši arī citus, seši pacienti tagad atrodas novērošanā, 26 mediķi ir pašizolācijā.

Pārtraukta slimnieku uzņemšana visās slimnīcas nodaļās, izņemot dzemdību nodaļu, kas ir no citām norobežota.

Pēc Širova teiktā LTV, mediķi ievērojuši aizsardzības pasākumus, tāpēc ir veseli. Ar Covid-19 sasirgušais ārsts ikdienā izmantojis sabiedriskā transporta pakalpojumus, trolejbusu un vilcienu, līdz ar to nevarot pateikt, kur un kā viņš saslimis, proti, vai šādā ceļā vai arī inficējies, ārstējot pacientu un izmantojot individuālos aizsardzības līdzekļus. Širovs arī norādīja, ka ārsts jūtas labi.

Mediķu trūkuma dēļ slimnīca savas durvis slēgusi vismaz uz nedēļu, kamēr darbā ieradīsies pašlaik pašizolācijā esošie. Darbā arī iesaistīti rezidenti.

Veselības ministrija LTV skaidroja: ja kādu iemeslu dēļ slimnīca nevar uzņemt pacientus, tos novirza uz tuvākajām slimnīcām, kur nepieciešamo palīdzību var nodrošināt. Ogres pacientus nogādājot slimnīcās Jēkabpilī, Madonā un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!