Foto: LETA

10. aprīlī Vidzemes slimnīcas Terapijas nodaļā konstatēta saslimšana ar Covid-19. Saistībā ar notikušo daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, slimnīcā pašizolācijā atrodas vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki, informē SIA "Vidzemes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs.

Slimnīcas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka patlaban notiek gadījuma epidemioloģiskā izmeklēšana, tiek veikta pastiprināta dezinfekcija visā slimnīcā, kā arī maksimāli ievērota piesardzība un izmantoti individuālās aizsardzības līdzekļi atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām.

Šobrīd papildus tiek veiktas analīzes uz Covid-19 saslimšanu ārstniecības personām, kā arī turpinās riska pacientu testēšana, informē slimnīcas vadītājs.

Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC pārstāve Ilze Arāja informēja, ka sākotnējā informācija bija par vienu darbinieku, kuram bija pozitīvs Covid-19 testa rezultāts. Pēc informācijas saņemšanas ir sākta epidemioloģiskā izmeklēšana, tajā skaitā apzinot saslimušo cilvēku kontaktpersonas un aktīvi testējot vairākus darbiniekus un pacientus.

Veicot pārbaudes, saslimšana ar Covid-19 apstiprināta pieciem slimnīcas darbiniekiem un vienam pacientam, kuri patlaban atrodas jau karantīnā.

SPKC pārstāve norādīja, ka ir apzinātas vairākas kontaktpersonas, kuras saslimušajiem bijušas tuvāk par diviem metriem un ilgāk par 15 minūtēm. Šīm personām divas nedēļas jāatrodas pašizolācijā, novērojot savu veselības stāvokli.

Rūpējoties par pārējo pacientu veselību, jauni terapeitiskie pacienti Terapijas nodaļā netiek uzņemti. Pacientu uzņemšana atsāksies, tiklīdz būs izrakstījušies visi pacienti, kuri šobrīd atrodas pašizolācijā nodaļā, norāda Muskovs.

Slimnīca arī informē, ka ar mērķi izvairīties no infekcijas nonākšanas slimnīcā un, rūpējoties par pacientu un darbinieku drošību, no tuviniekiem tiks pieņemtas un nodotas pacientiem paciņas tikai caurspīdīgā iepakojumā un ar pirmās nepieciešamības precēm. Par tādām tiek uzskatītas higiēnas preces, brilles, ārsta izrakstīti medikamenti, kuru lietošanu nedrīkst pārtraukt, un ēdiens tikai neatvērtos, ūdensnecaurlaidīgos iepakojumos, kurus iespējams dezinficēt.

Vidzemes slimnīcas mediķi aicina pacientus būt atbildīgiem pret sevi un citiem, ievērot ārstu norādījumus, lai mazinātu un ierobežotu vīrusa izplatību.

SPKC iepriekš informējis, ka kopumā Latvijā līdz šim miruši trīs pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju. Savukārt par vēl diviem pacientiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1140 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta 18 cilvēkiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā līdz šim veikti 27 796 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 630 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!