Foto: Publicitātes foto

Veselības inspekcija (VI) par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu plāno sodīt deviņas personas, trešdien Latvijas Pašvaldību savienības rīkotājā videokonferencē informēja VI vadītāja Indra Dreika.

Viņa klāstīja, ka kopumā gan ar Covid-19 inficētie, gan saslimušo kontaktpersonas ir apzinīgas un Ministru kabineta noteiktos drošības pasākumus un epidemiologu ieteikumus ievēro.

Taču VI gaida no Valsts policijas informāciju par deviņām lietām, kas sāktas par šo prasību neievērošanu, un personas tiks sodītas, apliecināja Dreika.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, juridiskajām personām – no 140 līdz 5000 eiro.

Jau ziņots, ka primāri VI veic preventīvas uzraudzības darbības, konsultē sociālās aprūpes iestādēs un veselības aprūpes iestādēs par epidemioloģiskās drošības noteikto prasību praktisku realizāciju dzīvē, kā arī ieviesto drošības pasākumu efektivitāti skaistumkopšanas salonos.

Inspekcijas darbinieki arī regulāri zvanot Covid-19 slimniekiem un kontaktpersonām, lai uzraudzītu noteikto pienākumu izpildi.

Pārkāpumu ziņojumu saņemšanai VI ir paplašinājusi esošos klientu apkalpošanas kontaktus. Gadījumos, kad ārstniecības persona vai kāds cits, kuram ir laboratoriski apstiprināta Covid-19 diagnoze neievēro karantīnas vai pašizolācijas noteikumus saistībā ar Covid-19, iedzīvotāji tiek aicināti zvanīt pa tālruni 22 008 636, kas strādā no pulksten 8 līdz 21.

Vienlaikus VI ir izveidots e-pasts "bridinajums@vi.gov.lv" iedzīvotāju ziņojumiem par minētajiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!