Foto: Shutterstock

Rīgas pašvaldības policija ceturtdienas vakarā noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus, piemērojot 100 eiro sodu, trim vīriešiem, kuri pārkāpuši fiziskās distancēšanās ierobežojumus, informēja Rīgas pašvaldības policijā.

16. aprīlī neilgi pēc pulksten 20 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Latgales priekšpilsētā, Salacas ielā pamanījuši trīs vīriešu kompāniju, kuri stāvējuši daudzdzīvokļu nama pagalmā un sarunājušies. Kārtības sargi norāda, ka valstī noteiktā divu metru distance šajā gadījumā ne tuvu nebija ievērota.

Kārtības sargi piegājuši pie trijotnes un uzsākuši sarunu, atgādinot par ārkārtējo situāciju un spēkā esošajiem ierobežojumiem.

Sarunas laikā vīrieši pauduši neizpratni par aizliegumu pulcēties trijatā. Turklāt viens no vīriešiem informāciju par vīrusa izplatību nosaucis par viltus ziņām un apgalvojis, ka arī informācija par sērgas dēļ bojāgājušajiem pasaulē ir nepatiesa.

Savu viedokli pārkāpējs pamatojis ar skaidrojumu: "Tā vienkārši ir." Kad kārtības sargs jautājis, kādēļ kompānija neievēro ierobežojumus, pārkāpējs atbildējis, ka "nevēlas komentēt stulbumu".

Uz to policists pārkāpējiem paskaidrojis, ka viņiem ir tiesības ticēt, kam vien viņi vēlas, taču tas viņus neatbrīvo no pienākuma ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Ņemot vērā pārkāpēju bezrūpīgo attieksmi pret ierobežojumiem, kārtības sargi nolēmuši katram piemērot 100 eiro naudas sodu.

Vietnē "Facebook" viena sodītā vīrieša dzīvesbiedre paudusi sašutumu par soda apmēru, jo pagalmā neviens cits, izņemot šo trīs vīriešu kompāniju, nav atradies, kā arī visi trīs vīrieši ir kolēģi. Pie viņas vīra mājas pēc darba laika kolēģi piebraukuši, jo atsevišķus jautājumus ar priekšniecību apspriest vieglāk esot klātienē, raksta pati sieviete.

Līdz šim Rīgas pašvaldības policija par fiziskas distancēšanās neievērošanu sastādījusi 202 protokolus. Lielākoties piemērots minimālais – 10 eiro – sods.

Lemjot par soda apmēru, kārtības sargi vērtē ne tikai pārkāpuma apstākļus, bet arī pārkāpēju attieksmi pret izdarīto.

Likums paredz, ka fiziskām personām var piemērot līdz pat 2000 eiro lielu naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!