Foto: EPA

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Austrumkrastā Bostonā policija, likvidējot protestētāju nometni Ziemeļaustrumu Universitātē, aizturējusi aptuveni 100 cilvēku.

Nometnes likvidācija tika uzsākta pēc tam, kad protestētāji pārgāja uz atklāti antisemītiskiem saukļiem, tajā skaitā uz aicinājumiem "Nogalini žīdus!", teikts Ziemeļaustrumu Universitātes paziņojumā.

Savukārt Arizonas Štata Universitātē aizturēti 69 cilvēki, kas universitātes pilsētiņā bija ierīkojuši nelegālu nometni.

Protestēji, kuru lielākā daļa bija Arizonas Štata Universitātes studenti, pasniedzēji vai personāls, nometni ierīkoja piektdien un ignorēja atkārtotos aicinājumus izklīst.

Tikmēr Indiānas Universitātē policija aizturējusi 23 cilvēkus.

Protestētāji pieprasa uguns pārtraukšanu Izraēlas karā pret palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās", kā arī savām mācību iestādēm pārtraukt sakarus ar Izraēlu un uzņēmumiem, kas, kā apgalvo protestētāji, gūstot peļņu no kara Gazas joslā.

Universitāšu administrācija sastapusies ar milzu problēmām, cenšoties rast līdzsvaru starp runas brīvību un pārmetumiem, ka šīs protesta akcijas patiesībā ir atklāta antisemītisma izpausmes.

Policija pēdējo dienu laikā veikusi plašas aizturēšanas operācijas, reizēm demonstrantu izklīdināšanai izmantojot asaru gāzi un elektrošoka ierīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!