Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās no ūdenstilpēm tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Maija Surska.

Vienu bojāgājušo izcēla no upes Dobelē, bet otru – Ērgļu novadā no ezera.

Naktī uz pirmdienu pulksten 03.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Birzgales pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva mūra ēkas jumts un starpstāvu pārsegums 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 07.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 21.56 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur dega saimniecības ēka 115 kvadrātmetru platībā. Notikumā cietušo nav. Pulksten 01.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 19.20 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts un piebūve 45 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 22.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 14.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja, garāža un šķūnis 260 kvadrātmetru platībā. Cietušo notikumā nav. Pulksten 18.16 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājokļos – nesmēķēt telpās, ievērot piesardzību gatavojot un sildot ēdienu uz plīts un, uzstādot dūmu detektorus, kas signalizēs par telpā radušos sadūmojumu, dodot iespēju pamest bīstamo vidi un izsaukt ugunsdzēsējus.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9. maija pulksten 6.30 līdz 11. maija pulksten 6.30, VUGD saņēma 116 izsaukumus – 67 uz ugunsgrēku, tai skaitā 17 kūlas un astoņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!