Foto: Alberts Dinters, kurzemnieks.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien turpina ugunsgrēka dzēšanu kūdras purvā Kuldīgas novadā. Pirmdienas rītā teritorija apsekota ar dronu, un notikuma vietā atsevišķās vietās notiek gruzdēšana. Kopumā izdeguši aptuveni 84 hektāri, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Jau ziņots, ka sestdien pulksten 15.23 VUGD saņēma informāciju, ka Kuldīgas novadā Ozolu kūdras purvā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka lielā platībā deg augšējais kūdras slānis. Spēcīgā vēja ietekmē uguns strauji izplatījās meža virzienā.

Situācijas novērtēšanai sestdien un svētdien no rīta tika izmantots drons, kurš aprīkots ar siltumkameru. Ugunsgrēka dzēšanas darbi norisinājās divos virzienos – meža nosargāšana no liesmām un degošā purva dzēšana.

Lai kavētu ugunsgrēka izplatīšanos, uzņēmuma traktortehnika kūdras purvā veidoja platas ejas. Sestdien un svētdien dzēšanas darbos no gaisa bija iesaistīts Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku helikopters. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistītajiem izdevās mežu nosargāt no uguns liesmām. Degšana un gruzdēšana norisinājās atsevišķās vietās kūdras purvā, norāda VUGD.

Paralēli Valsts un pašvaldības policijas darbinieki apzinājuši tuvāko māju iedzīvotājus un informējuši viņus par iespējamo bīstamību un drošības pasākumiem.

Abas dienas dzēšanas darbos piedalījies liels skaits cilvēku un tehnikas – ugunsdzēsēji no Kuldīgas, Alsungas, Talsiem, Skrundas, Sabiles, Ventspils un Liepājas ar autocisternām, konteinervedēju un kvadricikliem, Valsts meža dienesta darbinieki ar tehniku, kā arī uzņēmuma darbinieki ar traktortehniku.

Notikuma vietā strādāja arī Valsts policijas, Kuldīgas pašvaldības policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki un brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!