Foto: LETA

Krīzes skartajai viesmīlības nozarē valsts varētu kompensēt 430 eiro par katru nodarbināto personu, otrdien, 2. jūnijā, pēc Ministru kabineta sēdes informēja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Ministrs informēja, ka 3. jūnijā ir paredzēts viņa vadītajā darba grupā, kas risina Latvijas ekonomikas atveseļošanas jautājumus, skatīt jautājumu par atbalsta mehānismu nodarbinātības stimulēšanai. Ar tā palīdzību tūrisma nozarē varētu tikt kompensēta katra darba vieta 430 eiro apmērā.

Šis atbalsts, pēc viņa teiktā, būs visaptverošs atbalsta rīks krīzes skartajai nozarei, iekļaujot viesmīlības nozares ēdināšanas un izmitināšanas jomas.

Jau ziņots, ka valdības otrdien pieņēma lēmumu krīzes pārvarēšanai papildus atvēlēt 600 miljonus eiro, no kuriem 20 miljonus eiro ir plānots novirzīt kā atbalstu tūrisma nozarei.

Iepriekš ekonomikas ministrs rosināja piemērot tūrisma un viesmīlības nozarei samazinātu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5% apmērā, lai šīm nozarēm palīdzētu Covid-19 pandēmijas izraisītajā krīzē. Tomēr finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa šo priekšlikumu rosināja neskatīt ārkārtējās situācijas palīdzības kontekstā, bet gan spriest par šo priekšlikumu nodokļu izmaiņu kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!