Foto: LETA

Saistībā ar stiprā lietus radītajiem postījumiem laika posmā no pusnakts līdz pulksten 08.50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība ir bijusi nepieciešama vairāk nekā 20 gadījumos Rīgā un Pierīgā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

VUGD palīdzība, galvenokārt, bijusi nepieciešama, lai novāktu nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas, kā arī automašīnām.

Jau vēstīts, ka Rīgā pēc stiprajām lietusgāzēm otrdienas rītā ir applūdušas vairākas ielas un kavējās tramvaja satiksme.

Arī otrdien dienā daudzviet gaidāmas lietusgāzes, priekšpusdienā vietām stipras. Paredzams pērkona negaiss un krusa, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Dienā dienvidrietumu, dienvidu vējš, brāzmās 15-17m/s, piekrastē līdz 20m/s. Gaisa temperatūra dienā +18 līdz +22 grādi.

Sinoptiķi brīdina, ka Latvijas centrālajos rajonos naktī un priekšpusdienā gaidāmas ekstremālas lietavas – spēkā sarkanais brīdinājums.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku, tai skaitā, viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!