Foto: Shutterstock

Valsts kanceleja saņēmusi astoņus pieteikumus atklātā konkursā uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amatu, informēja Valsts kancelejā (VK).

Pieteikumu iesniegšana norisinājās elektroniski, un iesniegšanas termiņš bija 30. jūnijs.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 1. jūnijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas darbības jomu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību.

Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušā pretendenta kandidatūra tiks virzīta apstiprinājumam Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka 1. jūnijā VK atkārtoti izsludinājusi atklātu konkursu uz VBTAI priekšnieka amatu. Iepriekšējais konkurss noslēdzās bez rezultāta.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds. Tāpat pretendentiem pēdējo 10 gadu laikā jābūt guvušiem vismaz triju gadu nepārtrauktu pieredzi organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze tiks uzskatīta par priekšrocību.

Ieņemot amatu, nākamais VBTAI priekšnieks saņems mēnešalgu 2264 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!