Foto: LETA

Pirmdien, 13. jūlijā, Talsu novada dome ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēta Sandra Pētersone (NA), portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Laima Melkina.

Jaunievēlētā domes priekšsēdētāju uzsver, ka novadam priekšā stāv ļoti atbildīgs darbs, lai sagatavotos novadu reformai, pēc kuras pašvaldība kļūs par vienu no lielākajām valstī.

"Domē lēmumu pieņemšanas process ne vienmēr ir vienkāršs, tomēr esmu gandarīta, ka mums izdevies vienoties par sadarbību un prioritārajiem darbiem novada iedzīvotāju labā," uzsvēra Pētersone.

Kā būtiskākās prioritātes politiķe min pašvaldības darba uzlabošanu atbilstoši mūsdienīgai pārvaldībai, nodrošinot iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā, kas būs sevišķi svarīgi administratīvi teritoriālās reformas kontekstā.

Politiķe pārliecināta, ka pašvaldībā ir nepieciešams uzlabot sabiedrības informētību un stiprināt novada tēlu. Viņa plāno izveidot vienotu vadības sistēmu visām funkcijām un procesiem pašvaldības struktūrās, kā arī pilnveidot nekustamo īpašumu uzskaiti.

Tāpat Pētersone norāda, ka būs jāveic daudz darba, lai sagatavotu apjomīgu dokumentācija jaunā Talsu novada apvienošanai.

Jau vēstīts, ka iepriekšējo Talsu mēru Daini Karolu (LZS) no amata gāza 14. maijā. Ja pašvaldības dome divu mēnešu laikā nebūtu vienojusies par jauna pašvaldības vadītāja ievēlēšanu, tad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram būtu tiesības domi atlaist, ieceļot pagaidu administrāciju.

Deputāti, kas atbalstīja Karola atbrīvošanu no amata, viņam pārmeta vājo kapitālsabiedrību pārvaldību, caurspīdīguma trūkumu domes darbā. Karols gan uzsvēra, ka domes darbs pēdējā laikā padarīts par atklātu, ir nodrošināta sēžu dokumentu pieejamība, domes sēdes tiek translētas tiešraidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!