Foto: F64
Pēc Tērbatas ielas pasākuma pašvaldība šodien atceļ koncertus un policija nāks palīgā - pastiprināti patrulēs, kā arī izskatīs administratīvo atbildības pakāpi organizatoram, paziņojis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

No piektdienas, 17. jūlija, Rīgas dome eksperimenta veidā pirmo reizi realizē pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem un tirgotājiem.

Šo notikumu piektdien ieskandināja virkne pasākumu, kā arī daudz apmeklētāju.


Piektdien Rīgā, Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā, apmeklētāji masveidā neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus, tāpēc organizatori pārskata plānoto programmu un nepieciešamības gadījumā ir gatavi pilnībā atcelt kultūras un izklaides notikumus, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.


Viņa skaidroja, ka, apzinoties situācijas risināšanas nepieciešamību, šobrīd tiek pārskatīta plānotā programma un tiek veiktas izmaiņas. Nepieciešamības gadījumā organizatori būšot gatavi pilnībā atcelt kultūras notikumus. "Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties par savu drošību - ievērot divu metru distanci un nedoties tajās vietās, kur gadījuma veidā veidojas īslaicīgi cilvēku sablīvējumi," pauda Jentkus.

Tviterī par pulcēšanos Tērbatas ielas atvēršanas gājējiem pasākumiem bažījās ne tikai veselības ministre, bet arī daudzi citi mikroblogošanas vietnes lietotāji, norādot uz liela cilvēku skaita pulcēšanos un distances neievērošanu. Piemēram, piektdien svētku vakarā, pulksten 20, kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandināja "Carnival Youth" koncerts, kam sekoja mūzikas pasākums jaunizveidotajā "Biit Me" Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!