Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī veikti 1752 jaunā koronovīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 testi un konstatēti seši jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 186 975 izmeklējumi, saslimušas 1203 personas un 1045 izveseļojušās, 31 mirusi.

SPKC rīcība esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie bijuši kontaktā ar citu saslimušo, viens saslimušais atgriezies no ārzemēm, viens bijis kontaktā ar ārzemnieku, par vienu cilvēku informācija tiks precizēta.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas divi pacienti – abi pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 188 pacienti.

Pēdējās diennakts laikā jauni Covid-19 inficētie reģistrēti vairākās Latvijas lielajās pilsētās, kā arī pirmo reizi Covid-19 konstatēta Gulbenes novadā, SPKC informācija.

Trešdien Rīgā, Jelgavā un Liepājā reģistrēts pa vienam jaunam inficētajam. Tādējādi Rīgā ar Covid-19 sasirgušo iedzīvotāju skaits palielinājies līdz 81, bet Jelgavā un Liepājā inficēto skaits joprojām nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

Pārējie inficētie dzīvo novados, kuros saslimšanas līmenis nepārsniedz piecus gadījumus. Līdz ar Gulbenes novada pievienošanos vīrusa skartajām teritorijām, Covid-19 pašlaik ir reģistrēts 23 Latvijas pašvaldībās.

No pedējā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem inficētajiem divi ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, bet pa vienam vecuma grupās no 30 līdz 39 gadiem, no 40 līdz 49 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem. Viens no jaunajiem saslimušajiem ir arī vecāks par 70 gadiem.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!