Foto: Publicitātes attēli

Sarunu festivāla "Lampa" ilggadējā norises vieta – Cēsis – aicina ikvienu sarunas piedzīvot kopā ar draugiem, ģimeni un domubiedriem, lai tās turpinātos arī tad, kad pasaule mainās, portālam "Delfi" vēstīja Cēsu novada pašvaldības preses pārstāvis Aleksandrs Abramovs.

Festivāls ar virstēmu "kopā" no 2. līdz 5. septembrim būs skatāms tiešraidē, kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, kā arī klātienē Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.

Festivāla norises vieta ir Cēsis jau sešus gadus. "2020.gads ir izaicinājumiem pilns, un, vērojot pasaules notikumus, ir skaidrs, ka demokrātijas, sabiedrības līdzdalības, atvērtas un godīgas diskusijas nozīme mūsdienās tikai pieaug! Aicinu Cēsu organizācijas, kopienas un iedzīvotājus veidot kopā skatīšanās vietas, lai no 2. līdz 5.septembrim festivāla "Lampa" vārds, vērtības un diskusiju kultūra izskan viscaur Cēsīm, Latvijai un pasaulei! Ceru, jau nākamgad atkal tiksimies klātienē, Cēsu pils parkā," teica pilsētas mērs Jānis Rozenbergs.

Joprojām iespējams pieteikt festivāla kopā skatīšanās vietas. To var darīt līdz pat festivāla sākumam, sazinoties ar Ilzi – ilze.samite@fondsdots.lv. "Tā var būt jebkura brīvi pieejama vieta, kur iespējams sanākt kopā, skatīties festivāla tiešraidi un veidot sarunu par šīgada festivāla "Lampa" pasākumiem," atgādināja Cēsu pašvaldības preses pārstāvis. Daļa festivāla pasākumi būs vērojami arī klātienē, piemēram, koncertzālē "Cēsis", koprades mājā "Skola 6", kā arī citur.

"Mēs, cēsnieki, aicinām saglabāt festivāla "Lampa" garu un iedegt gaismu saturīgām sarunām savu draugu un tuvinieku lokā. Vērtīgas diskusijas par dzirdēto un kopā būšana ir neatņemamas festivāla sastāvdaļas. Šogad, lai arī nevarēsim pulcēties plašā pulkā Cēsu pils parkā, ikvienam ir unikāla iespēja radīt savu mini festivālu jebkur Latvijā un ārpus tās," aicināja Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

Vairāk informācijas par festivāla apmeklējumu, kopā skatīšanās vietām un pasākumu programmu pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!