Foto: LETA
"Kustības "Par!"" valdes sēdē tika atbalstītas Viestura Kleinberga (APP), Edmunda Cepurīša (APP) un Ivetas Ratinīkas (APP) kandidatūras Rīgas domes komiteju vadītāju amatiem, pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP

Jau ziņots, ka Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadībai tiks virzīta Kleinberga kandidatūra, Mājokļu un vides komitejas vadītājam amatam – Cepurītis, bet Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja amatam – Ratinīka.

Staķis informēja, ka arī partijas "Progresīvie" valde atbalstījusi minētos kandidātus. Tikmēr, pēc Staķa paustā, politiskā spēka "Latvijas Attīstībai" valdes sēdē kandidatūras vēl tiek vērtētas.

Turpinājumā "Kustība "Par!"" vēlētos laiku sarunām ar kandidātiem, lai uzklausītu viņu plānus un nākotnes redzējumu, vēstīja mēra amata kandidāts.

Valdes sēdē tostarp tika spriests par prioritātēm un procedūru jautājumiem, piebilda Staķis.

Jau ziņots, ka otrdien, 8. septembrī, Rīgas domes topošās valdošās koalīcijas pārstāvji spriedīs par darba prioritātēm, sadarbības līgumu un personālijām, informēja Staķis.

Paredzēts, ka Rīgas domes kamīnzālē pulksten 11 notiks topošās koalīcijas četru frakciju pārstāvju sanāksme, kurā viena darba grupa ziņos par to, kā top prioritāšu un darbu saraksts.

Otra darba grupa, kurā strādā frakciju topošie vadītāji, ziņos par darbu pie sadarbības līguma izstrādes. Trešais jautājums būs par personālijām amatiem, par kuru sadalījumu partijas vienojās pagājušajā nedēļā, norādīja politiķis.

Vēlāk pulksten 13 paredzēta saruna ar Rīgas domes Finanšu departamenta pārstāvjiem, lai uzzinātu, kāda veidojas situācija ar Rīgas domes budžetu, ņemot vērā valsts līmenī plānotās nodokļu izmaiņas, pastāstīja Staķis.

Savukārt pulksten 14 paredzēta tikšanās ar Rīgas domes pagaidu administrācijas vadības pārstāvi, bet pēc tam pulksten 15.30 plānota saruna ar izpilddirektores pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri.

Staķis apliecināja, ka izskatīšanai partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" (APP) valdēs virza publiski izskanējušos kandidātus uz trīs Rīgas domes komitejām, ko paredzēts vadīt APP pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!