Foto: DELFI

Latvijas krievu savienības (LKS) atbalsts politiķim Mārtiņam Staķim (APP) Rīgas mēra amatā atkarīgs no koalīcijas darbu plāna, pastāstīja LKS topošās Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Politiķis skaidroja, ka tas, vai LKS domnieki būs gatavi nobalsot par Staķi mēra amatā, būs atkarīgs no darbu plāna, ko topošās koalīcijas partijas solījušas darīt publisku jau drīzumā.

LKS ir svarīgi, lai darbu plāns sakristu ar priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, kā arī atbilstu LKS programmātiskajiem uzstādījumiem.

Mitrofanovs akcentēja, ka jaunajai domes vadībai ir jādod iespēja strādāt, tāpēc automātisks "nē" Staķim un viņa komandai teikts patlaban netiek.

Mitrofanovs skaidroja, ka LKS vēlas iespējami plašu pārstāvību pašvaldības komitejās, savukārt to priekšsēdētāju vietnieku amati partiju neinteresē.

Staķis iepriekš informēja, ka jaunā koalīcija ir vienojusies par deviņiem galvenajiem sadarbības virzieniem – labu pārvaldību, kvalitatīvu izglītību bez bērnudārzu rindām, augstvērtīgu piedāvājumu kultūrā, mobilitātes uzlabošanu un infrastruktūras atjaunošanas plānu, pilsētvidi, kas ir ērta un atvērta dzīvotpriekam, ambicioziem mērķiem vides aizsardzības jautājumos, jauniem piedāvājumiem mājokļu politikā, sociālās aizsardzības attīstību, kā arī ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti.

Politiķi vienošanos plānojot parakstīt pēc tam, kad beigsies tiesāšanās par vēlēšanu rezultātiem.

Par koalīcijas izveidošanu vienojušies četri Rīgas domē ievēlētie saraksti - partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija. Topošās koalīcijas deputātiem ir 39 no 60 Rīgas domes mandātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!