Foto: F64
Ar Covid-19 saslimstot autobusa šoferim, vairāku reģionālo autobusu reisu pasažieriem Jelgavas novadā ieteicams novērot savu veselības stāvokli, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), raksta Jelgavas Pašvaldības operatīvās informācijas centrs.

Pasažierus, kuri no 13. līdz 15. oktobrim braukuši vairākos reģionālajos autobusu maršrutos, lūdz novērot veselības stāvokli un simptomu parādīšanās gadījumā vērsties pie sava ģimenes ārsta, aicina SPKC.

Jāuzmanās pasažieriem, kas braukuši maršrutā Jelgava - Svēte - Bramberģe - Jelgava pulksten 14.45, Jelgava - Bērze - Jaunbērze pulksten 16, Jaunbērze - Jelgava pulksten 17, Jelgava - Kalnciema kombināts pulksten 18.40 un Kalnciema kombināts - Jelgava pulksten 19.40.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, SPKC epidemiologi noskaidrojuši, ka autobusa vadītājs, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 13., 14. un 15. oktobrī ir braucis vairākos maršrutos, tostarp veicis Ozolnieku vidusskolas skolēnu nogādāšanu uz mācību iestādi maršrutā Brankas – Dalbe – Cenas – Ozolnieki.

Visiem pasažieriem, kuri šajos datumos brauca autobusā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par Covid-19 testa veikšanas nepieciešamību.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, palielinās iespēja savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī veikti 5312 Covid-19 testi, reģistrēti 188 jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Turpinās mērķtiecīga izmeklēšana jau zināmos uzliesmojumos Daugavpilī, Vecpiebalgā, Rīgā, uzsver SPKC.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 3,5%.

Latvijā kopā saslimuši 3797 cilvēki, bet 1341 ir izveseļojies.

Aizvadītajā diennaktī stacionēti septiņi Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopā stacionāros ārstējas 79 pacienti: 73 ar vidēji smagu slimības gaitu, seši ar smagu slimības gaitu, liecina NVD apkopotā informācija.

Kopā no stacionāra izrakstīti 300 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!