Foto: LETA

Sestdien kādas deviņstāvu mājas dzīvoklī Rīgā izcēlies ugunsgrēks, kura dēļ no ēkas evakuēti 30 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsnelaime izcēlusies pirms pulksten 17, un ugunsgrēkā dega sadzīves mantas, komunikāciju šahta un bēniņu siltinājums 40,5 kvadrātmetru platībā. No cietušā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, bet vēl 30 cilvēki no ēkas evakuēti. Darbu notikuma vietā ugunsdzēsēji pabeidza pēc vairākām stundām.

Vēl divos gadījumos ugunsdzēsēji saukti, jo mājokļos bija piededzis ēdiens. Ķekavas novadā kādas piecstāvu mājas dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors, un glābējus izsaukuši kaimiņi. No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks.

Tāpat šāds ugunsgrēks bija noticis arī piestāvu daudzdzīvokļu mājā Rīgā. Šajā gadījumā cilvēks no dzīvokļa izglābts, izmantojot glābšanas masku. Viņš bija arī cietis, un nodots mediķiem.

Kopā VUGD aizvadītajā diennaktī visā Latvijā saņēma 33 izsaukumus, no tiem 14 bija uz ugunsgrēkiem, 17 – uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!