Foto: Privātais arhīvs
"Iespējams, sirdsmieru es atgūtu tikai tad, ja šos cilvēkus atrastu, ja ieraudzītu viņu sejas un uzzinātu, kāpēc viņi nogalināja Pāvelu," pusotru mēnesi pēc advokāta un uzņēmēja Pāvela Rebenoka slepkavības saka viņa dzīves un biznesa partneris Ingus Balandins (fotogrāfijā no labās), kurš bija slepkavības aculiecinieks un arī piedzīvoja uzbrukumu. Vai slepkavībai bija priekšvēstneši, par ko, viņaprāt, liecina notikušais, kā vērtē izmeklēšanu, kā arī uz citiem jautājumiem intervijā portālam "Delfi" atbildēja Balandins.

20. septembra rītā medijus pārpludināja ziņas par naktī notikušo Rebenoka slepkavību viņam un veterinārārstam Balandinam piederošā uzņēmuma SIA "Verdorff" īpašumā Langstiņos. Dzīves laikā Rebenoks mediju uzmanību piesaistīja regulāri – gan saistībā ar bijušo ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV), kurš savu bijušo kursabiedru virzīja dažādiem valstiski svarīgiem amatiem, gan "Olainfarm" mantinieču strīdu, saņemdams medijos arī no oponentiem apzīmējumus "bēdīgi slavenais" un "apšaubāma reputācija", gan savu luksusa dzīvesveidu, ko atspoguļoja fotogrāfijās sociālajos tīklos. Policijas sākotnēji izvirzīto versiju par laupīšanu Rebenoka draugs un advokātu biroja "Rebenoks&Vilders" sadarbības partneris Mārtiņš Krieķis noraidīja, medijos izvirzot versiju par pasūtījuma slepkavību.

Policija savos pirmajos paziņojumos par nežēlīgo noziegumu atklāja, ka trīs melnā tērptie iebrucēji savus upurus sita ar rokām, kājām un terases dēļiem, bet pusotru mēnesi pēc slepkavības par izmeklēšanas gaitu izsakās skopi: "Šobrīd turpinās aktīva izmeklēšana, un sabiedrībai paziņojamu jaunumu pagaidām nav." Arī uz "Delfi" jautājumu, vai kriminālprocesā kādam piemērots aizdomās turētā vai cietušā statuss, policija atbild īsi: "Izmeklēšanas interesēs Valsts policija komentārus nesniegs."

Kā "Delfi" intervijā atklāja Balandins, viņš nezina savu statusu slepkavības lietā, jo policija par to neesot informējusi. Viņš pieļauj, ka, iespējams, policija strādā gausi (izmeklēšanas procesu policija nekomentē – red.), turklāt stāsta, kā cilvēki izmanto otra nelaimi, mēģinot izkrāpt izsludināto atlīdzību par informāciju saistībā ar slepkavību. Tāpat Balandins neslēpj, kādā situācijā ir nonācis tādēļ, ka viendzimuma pāri Latvijā nevar likumīgi sakārtot savas partnerattiecības.\

Šī ir viņa pirmā plašākā intervija arī par abu attiecībām. Informācija par to, ka viņi ir dzīvesbiedri, medijos plaši izskanēja līdz ar ziņām par noziegumu, pirms tam par tām rakstīja vien atsevišķi dzeltenās preses izdevumi. Balandins un Rebenoks arī bija līdzīpašnieki divos uzņēmumos: veterinārajai klīnikai "Frančeska VET" un SIA "Verdorff" ar reģistrēto darbības veidu – juridiskie pakalpojumi.

Par to, ka esat kopā ar Pāvelu, varēja nojaust no sociālajos tīklos publicētajām fotogrāfijām, bet par savām attiecībām pirms tam publiski nerunājāt.

Ar Pāvelu bijām kopā fantastiskus 13 gadus, bet mums nekad nebija vajadzības prasīt, lai sabiedrība mūsu attiecības kaut kā īpaši atzīst. Mums nevajadzēja tās citiem demonstrēt, pietika ar to, ka paši un tuvākie par tām zināja. Nekad neesam stāvējuši ar plakātiem vai gājuši praidos. Jā, žurnālos kaut ko rakstīja gan agrāk, gan tagad, bet man no tā ne silts, ne auksts – lai raksta, ko grib. Tādas attiecības kā mums ar Pāvelu... citi varēja mūs tikai apskaust. Skaidri zinu, ka man nekad vairs tādu nebūs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!