Foto: Publicitātes attēls

Piektdien, 13. novembrī, labdarības organizācija "Ziedot.lv" kopā ar platformu "Mobilly" īsteno ziedošanas akciju "#WhiteFriday", kuras mērķis ir veicināt atbalstu dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darbam un akcentēt regulāra ziedojuma nozīmi, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

"Pirmā "#WhiteFriday" akcija notika februāra sākumā, un šoreiz, turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, tā norisinās zīmīgajā 13. datumā kā simboliska atbilde vispasaules "Black Friday" iepirkšanās drudzim," uzsvēra organizatori.

Šajā dienā ikviens tiek aicināts sniegt savu atbalstu mazākā vai lielākā apmērā vairāk nekā septiņdesmit dažādām organizācijām un projektiem, kas darbojas sabiedrības labā un kuru mērķi ir dažādi, taču vēlme viena – veidot labāku sabiedrību kopumā. Tā, piemēram, organizācija "Ziedot.lv" aicina palīdzēt Covid-19 krīzē skartajiem, nodrošinot maltītes mediķiem, palīdzot radošo jomu pārstāvjiem un sarūpējot pārtikas grozus dīkstāvē esošajiem, kā arī pārtikas pakas maznodrošinātajiem. Centrs "Marta" vēlas sniegt jurista, sociālā darbinieka, psihologa vai psihoterapeita konsultācijas vardarbībā cietušām sievietēm, savukārt kustība "Viegli palīdzēt" aicina ziedot latviešu valodas apguvei represijās cietušajiem baltkrievu bēgļiem.

Latvijas Jaunatnes padome ar līdzcilvēku atbalstu vēlas nodrošināt turpmāku darbību Latvijas jauniešu pilsoniskās līdzdalības veicināšanā un padomes ikdienas procesu vadīšanā, turpretī kustība "Iespējamā misija" ar akcijas palīdzību vāc ziedojumus jaunajai Latvijas skolu vadītāju profesionālās pilnveides programmai "3+3+3". Tāpat fonds "Rozā vilciens" iecerējis sniegt emocionālu un praktisku atbalstu sievietēm, kuras skāris krūts vēzis. Bērnu slimnīcas fonda mērķis ir vākt ziedojumus bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, bet organizācijas "Palīdzēsim.lv" iecere ir sniegt atbalstu jauniešiem no sociāli mazaizsargātām grupām.

Akcijas organizatori atgādina, ka finansiāls atbalsts ir tikai viens no veidiem, kā ziedot, un iespējas darīt labu ir bezgalīgas. Piemēram, apvienība "Apeirons" lūdz atbalstu mājaslapas "videspiejamiba.lv" uzlabošanai, kuras mērķis ir informēt atbildīgās amatpersonas un institūcijas par vispārpieņemtiem standartiem pieejamas un universāla dizaina principiem atbilstošas vides nodrošināšanā.

"Ziedojumi tieši atspoguļo sabiedrības noskaņojumu, vērtības un vēlmi iesaistīties globālu problēmu risināšanā, kas īpaši iezīmējusies arī Covid-19 pandēmijas laikā. Tieši tādēļ ziedošanas iniciatīva "#WhiteFriday" atgādina un dod iespēju palīdzēt tiem, kam tas šobrīd visvairāk ir nepieciešams, uzlabojot vidi, kurā mēs visi dzīvojam, kā arī radot vienotāku, atvērtāku un tolerantāku sabiedrību," akcentēja organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Informācija par akciju un iesaistītajām labdarības un nevalstiskajām organizācijām, kā arī to iniciatīvām pieejama mājaslapā. Ziedojumus iespējams veikt "mobilly.lv" un "ziedot.lv" platformās, ar "Mobilly" aplikācijas palīdzību, kā arī individuāli atbalstot organizācijas un veicot tiešos ziedojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!