Foto: Shutterstock

Ņemot vērā Covid-19 izplatību un tam sekojošo darbinieku trūkumu, uz divām nedēļām tiks slēgta pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde "Auseklītis", piektdien ārkārtas domes sēdē lēmuši Jēkabpils domes deputāti.

Domes priekšsēdētājs kolēģiem klāstīja, ka, pagājušajā nedēļā, konstatējot iestādē pirmos saslimšanas gadījumus un konsultējoties ar Slimību kontroles un profilakses centru (SPKC), karantīna nozīmēta četrām grupām. Plašāki drošības mēri neesot bijuši nepieciešami, jo sasirgušo kontaktpersonu loks nav bijis liels.

Taču, atklājot jaunus gadījumus, palielinājies arī kontaktpersonu loks, un palikušie pedagogi nespēs nodrošināt iestādes darbu. Pašvaldībai zināms, ka aptuveni 20 darbinieki ir atzīstami par kontaktpersonām. Tāpat līdz domes sēdei bija zināms par astoņiem ar "Auseklīti" saistītiem Covid-19 gadījumiem, pieci sasirgušie ir pedagogi, bet trīs - audzēkņi. Kraps gan piebilda, ka situācija mainās nevis pa dienām, bet pa stundām.

Savukārt pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis atzina, ka pilsētā novembra sākumā, līdzīgi kā tas ir bijis oktobra sākumā, atkal palielinās atklāto Covid-19 gadījumu skaits. Viņš arī pastāstīja, ka infekcijas ierobežošanai pārējos bērnudārzos tiek uzstādītas caurspīdīgas sienas, kas nodrošinās distanci starp pedagogiem un audzēkņiem.

"Prātīgākais pašlaik ir aizslēgt bērnudārzu ciet, lai pārrautu ķēdi," atzina Gogulis, piebilstot, ka, piemēram, vizieru lietošana skolotājiem ļāvusi izvairīties no Covid-19 izplatības skolās.

Bijušais pilsētas mērs Raivis Ragainis (LZP) domes sēdē aicināja pašvaldību pārtraukt bērnudārzos interešu nodarbības, lai grupiņas veidotu savus "burbuļus" un sporta, mūzikas pedagogi nebūtu kontaktā ar visām grupām. Taču pilsētas vadības pārstāvji izteica cerību, ka sienas dos efektu, un vīrusa izplatība nenotiks. Turklāt inficēties var ne tikai interešu izglītības skolotāji, bet arī audzinātājas un auklītes, norādīja Kraps.

Lēmums par bērnudārza slēgšanu uz laiku domes sēdē pieņemts vienbalsīgi. Pirmsskolas izglītības iestādē "Auseklītis" iespēju robežās var tikt organizēts attālinātais darbs un attālinātais mācību process.

SPKC apkopotie dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Jēkabpilī pašlaik ir 48 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!