Foto: Valsts policija
SIA "Adugs Production" advokāte Viktorija Jarkina pieļauj, ka uzņēmuma īpašnieka Jāzepa Zukula aizturēšana saistībā ar iespējamu cilvēku tirdzniecību, ir saistīta ar reiderisma mēģinājumu, portālam "Delfi" atklāja advokāte.

Viņa norādīja, ka pēc paziņojuma par triju personu apcietināšanu ir vērsusies uzņēmuma grāmatvedībā, lai noskaidrot iespējamo informāciju par piespiedu darba attiecībām "Adugs Production".

Pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka ar visiem darbiniekiem no Indijas bija noslēgti darba līgumi un saņemtas uzturēšanas atļaujas, viņiem tika maksāta darba alga un nodokļi, kā arī tika nodrošināta izmitināšana. Advokāte atzīmēja, ka uzņēmumā tika nodarbināti 12 viesstrādnieki.

Tāpat advokāte norādīja, ka atbilstoši citu uzņēmuma darbinieku sniegtajai informācijai darbiniekiem netika ierobežota brīvība un bija iespēja izbeigt darba tiesiskās attiecības. Pēc advokātes rīcībā esošas informācijas darbinieki vairākkārt ir kavējuši darbu, kā arī bijuši gadījumi, kad vispār atteicās strādāt. Tāpat esot konstatēti gadījumi, kad darbinieki no Indijas bojāja uzņēmuma īpašumu, par ko tika noformēti attiecīgie akti un veikti ieturējumi.

Advokāte neizslēdz iespēju, ka tas varētu būt kārtējais reiderisma mēģinājums un konkurentu ciņa par lielveikalu "Maxima" un "Rimi" plauktiem. Tāpat nav izslēgta iespēja par nepatiesa ziņojuma sniegšanu un centieniem Indijas pilsoņiem ilgāk palikt Latvijā.

Savukārt lielveikalu ķēdes "Maxima Latvia" un "Rimi", kā arī "Elvi" šodien jau paziņoja, ka uz laiku pārtrauc sadarbību ar "Adugs".

Jau ziņots, ka, aizdomās par cilvēku tirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā Valsts policija (VP) aizturējusi un tiesa apcietinājusi uzņēmēju Jāzepu Zukulu, kurš ir konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!